Nadační fond Generace 21 pomáhá opravdovým uprchlíkům

09.10.2015 08:01

Nenechte se zmást. Uprchlíci opravdu existují. Jsou to křesťané, především v Iráku. Ti jsou především ohroženi působením různých islámských teroristických buněk, například Islámským státem. Evropa je však neustále ignoruje, místo toho vypisuje kvóty na drtivou většinou muslimy, kteří se po válce v podstatě budou mít kam vrátit, Blízký východ je totiž pro křesťany nebezpečný a smrtelný dlouhodobě. 

Projekt Nadační fond Generace 21 se již měsíce snaží do Česka dostat alespoň 152 opravdových a skutečných uprchlíků a zatímco kvóty na imigranty a 4300 azylantů Česko přijalo s ocasem staženým mezi nohama, ministerstvo s rozhodnutím o pokračování si velmi dává na čas. Dan Drápal navíc dlouhodobě čelí útokům multikultralistů, kteří jej obviňují z diskriminace muslimů, ačkoliv oni sami na křesťany v oblastí nepohlíží. O kauze jsme již informovali zde.

Situace se pohla kupředu naposledy, když ministerstvo začalo s Fondem aktivně jednat a zveřejnilo krátkou zprávu z jednání s ND-G21. Tam se projednával možný postup při přijímání a ubytování uprchlíků. Fond má přepravu již finančně zajištěnou a křesťanští bratři se již hlásí s dobrovolným ubytováním. Celý průběh pak bude daleko systematičtější, než je tomu u oněch 120 000 migrantů, kteří budou přerozděleni v rámci pilotní části trvalé relokace imigrantů. 

Prvních až 10 týdnů stráví uprchlíci pohromadě v ČR. Mezitím proběhnou velmi intenzivní kurzy češtiny, zdravotní prohlídky a další nutné integrační procesy. V oblasti ubytování nabízí Fond možnost financovat náklady na energie, jídlo a část nájmu. Dále pak mezi 152 osobami jsou pouze celé rodiny, nikoliv samotní muži, ale na druhou stranu ani sirotci, kterých se v jejich vlasti ujímají vzdálenější příbuzní. 

Vše je na dobré cestě, vypadá to, že ministerstvo nakonec celý proces schválí. Bylo by však na závěr potřeba zmínit pár důležitých věcí:

-Kvóty česká republika přijala daleko rychleji - během jednoho hlasování a jedná se o kulturně vzdálené jedince a daleko větší množství.
-Celý integrační průběh nebude již pro Česko, narozdíl od organizací, které budou "jakoby" integrovat muslimy, již ani halíř. Fond má již finance připravené.
-O nutnosti přijímat křesťany informovala organizace Islám v ČR nechceme již před v srpnu 2014. Tehdy byly domněnky o nějakých kvótách naprosto neaktuální, migrační vlna zdaleka neměla takové rozměry a organizace tak nevyužila ani populismu, ani vypočítavosti, nýbrž předpovědi. 

Otázky a odpovědi k projektu zde
Aktuality zde