Tohle chválí česká média: stránka Český chalifát

03.01.2016 21:54

"Tahle země bude naše," nebo "Čechy nevoní" a také "Skutečné ženy nosí nikáb!" To vše na svém facebookovém webu píše stránka Český chalifát, kterou chválí česká média jako povedenou recesi. Kladně stránku hodnotí Hate Free Culture, Echo24, Reflex... Cílem stránky je provokovat, existují zvěsti, že stránka agresivnější komentáře okamžitě posílá policii ČR. Vypadá to na počin, který nese podobnou rétoriku, jako například iniciativa "Cechy v ČR nechceme". 

Jenže jedinný důkaz, který například extremistický server Manipulátoři nabízí, je fakt, že taková organizace není nikde zapsána. To prý stačí. Iniciativy na internetu to však mohou klidně myslet naprosto vážně a nemusí být nikde registrovány. Navíc slovo "chalifát" označuje území ovládané radikálním islámem. Pravidla pro lidi, kteří by nebyli muslimy v době obsazení území by byla následující:

Konvertovat k islámu nebo:
Stát se druhořadým občanem, přijít o cenný majetek.
Začít platit speciální daň muslimům.
Povinnost nepřekážet muslimům, územní oddělení kafírů a muslimů.
Naprosto beztrestná šikana.
Každodenní ohrožení života, muslimové by nebyli trestáni za vraždy kafírů.
Beztrestné zneužívání nemuslimských žen, prodávání je k sexuálnímu otroctví.
Vybití všech nepohodlných zvířat: černých psů, prasat.
Příkaz kafírům sloužit muslimům.
Zákaz homosexuality pod trestem smrti.
Vraždění postižených lidí.
Zákaz vší kultury, která by nechválila islám.
Ničení nemuslimských mamátek a pálení knih.

Nepřipadá vám to jako židovské území ovládané nacistickými Němci? Je to v podstatě nacistický výraz. Pokud někdo, ať s vědomím, že se jedná o vtip nebo zcela vážně, propaguje slovo "chalifát", měl by dostat stejný postih, jako člověk, který například propaguje znovunastolení Norimberských zákonů či Hitlera bere jako kladného hrdinu. Propagovat chalifát totiž znamená úplně stejné následky jako propagovat židovské čtvrti, kam nacisté chodili zabíjet pro zábavu. 

Stránka také založila facebookovou událost "koncert kapely Ortel v Národním divadle". Cíl byl zřejmě přitáhnout fanoušky a ty nahlašovat za propagaci neonacistického hnutí, jenže ta nebyla prokázána ani kapela. Navíc, na událost se chytli pouze multikulturalisté, kteří, aniž by si přečetli, kdo akci založil, začali do údajného koncertu rýpat se zprávami typu "dostanu jako student slevu 88Kč?"

Stránka je navíc plná symbolu českých vlajek, na které je přikreslen nějaký znak. Jedná se o jednoznačné hanobení státního symbolu, s touto vlajkou na ulici by byl člověk okamžitě zatčen a předvolán k podání vysvětlení. Na Facebooku však takové jednání zcela prochází. Slovo chalifát je povoleno, špinění české vlajky také. Mark Zuckerberg totiž jednoznačně deklaroval posílení práv muslimů na své sociální síti. Facebook tak nastavil pravidla tak, aby muslimové mohli na síti zveřejnit prakticky cokoliv. Místo takové stránky tak mizí například slušně kritické stránky z opačného názorového spektra. 

Facebook bude do dvou let sloužit pouze jako soukromé spojení mezi přáteli a pouze k propagaci islámu a multikulturalismu. Všechny kritické názory budou dle názoru mnoha lidí smazány do dvou let.