Situace v Calais je definicí přístupu EU k imigrantům

22.06.2015 09:33

Calais je francouzské přístaviště a jakousi přestupní stanicí ilegálních imigrantů, kterým média a politici neprávem říkají uprchlíci. Definice uprchlíků zní asi tak, že rodiny s ženami a dětmi se snaží dostat kamkoliv, kde není válka, kamkliv do bezpečí, kamkoliv, kde dostanou kus žvance a suchou deku a jsou vděční za každou pomoc od hostitele, tedy naprosto první země, kterou navštíví. Dále je známo, že v Africe není žádný nový váýlečný konflikt. Znemaná to, že současná vlna nemohla vzniknout z válečných důvodů, ale z ekonomických, jelikož se celá Afrika dozvěděla, že nějaká Evropská unie přijímá každého a že v zemích jako Británie je i tědrý sociální systém. 

Calais je tedy taková stanice "naděje" pro budoucí britské sociální vyžírky, řekne-li se to na tvrdo. Podle toho se také chovají. Je to vlastně taková modelová definice chudáčka uprchlíka. Je to mladý, silný muž v plné síle připravený a schopný bojovat ve válce, která údajně zmítá jeho zemi, přitom pouze uteče od své rodiny do Evropy, kde páchá vandalismus, ohrožuje bezpečnost a zdraví Evropanů a vydírá. Do velké Británie se snaží dostat stále více imigrantů. První větší vlna přistála v Calais už loni. Prví vážnější zmínka v českých médiích nastává až v průběhu února, čehož si ještě málokdo všímá. Už v této chvíli je však jasné, kam situace směřuje.

Média nám říkají, že místní mají z ilegálů, kteří zatím založili stanové městečko a sem tam se zkusí mihnout mezi kamoiny, strach. Na druhou stranu nezapomenou zmínit, že to jsou chudáci uprchlíci, kteří přišli za svobodou a lepším životem, kteří mají strach a potřebují naší pomoc. Je to vlastně stanovisko celé EU, pomáhat všem, protože zatím nebyl vidět čin unie, který by směřoval například k posílání ekonomických imigrantů zpět, odkud přišli. V tom je dobré se na Calais podívat zblízka. Jakmile to totiž poznáme tam, poznáme, jak to chodí v celé EU. 

V Calais se tedy hromadí ilegální imigranti (jako v celé EU), zde se dožadují svých práv na cestovní dál, do Británie (jako v celé EU, prostě sever, západ, tam jsou dávky nejštědřejší), pokud se těchto práv nedočkají, hromadí se a útočí. A co na to EU? Pouze ubezpečuje, že situaci vyřeší, mezitím vyvíjí tlak na členské země a situaci chce vyřešit přerozdělením, což je vlastně základní pilíř k tomu nastěhovat si ne jen do Calais, ale do všech 28 zemí EU celou Afriku. Nemusíme jít přitom daleko pro odpověď, jak na to. 

Austrálie se s prvními vlnami vypořádala rychle, nyní na jejích březích nepřistane ani malý člun. Skandálním chováním se nyní projevují různé humanitární organizace. Ty vyvíjí tlak na Austrálii, která se údajně nechová humánně k imigrantům, aby zpět zavedla evropský model přijímání všech. Stejně jako v Calais, stejně jako v celé Evropě totiž tyto organizace dostávají velké peníze za každého imigranta. Obchodují s nimi jako s kusy dobytka. Rozhodně lze pochybovat, zda to dělají pro dobro lidstva. 

Vrátíme-li se do Calais, můžeme zde najít i reprezantační chování pořádkových jednotek zasažených oblastí. V Česku jsou slibovány kontroly na hranicích, podle obyvatel se tak však děje jen málokde. V Calais se neposlušní imigranti odvedou pouze za hranici dálnice a jsou propuštěni, po krátké pauze tak mohou ohrožovat životy a majetek dál. Ta pasivita policie je vidět i v Itálii, kde se páchají drobné přestupky a imigrantům jsou odpouštěny. Ti pak nemusí mít ani jízdenku, protože jsou zde obavy, že se bude opakovat například útok mačetou, kdy pracovník dopravy přišel o ruku. Uvedeno je to v našem ON-LINE výpisu zde

Místo toho, aby pořádkové síly klidně podporovány armádou udělaly v oblastech zažaných ilegálními imigranty pořádek, neustále ustupují. Lidé přicházejí o majetek jen, aby ilegálové měli kde spát a když oni něco ukradnou či obsadí a vyhrožují, že se například zabijí, nebude-li jim nemovitost původních obyvatel poskytnuta na trvalo, nechají je úřady být a z Italů se například stávají bezdomovci. To samé v Calais. Místo pořádného tvrdšího zásahu jsme byli svědky jednoho mlácení, které na videu obletělo svět.

Jedná se o napadení imigrantů policií, která je zmlátila. Sice na videu nebylo vidět, co tomu předcházelo, ale členové neziskových organizací z toho zvládli udělat aféru, policie tak v tlaku proti ilegálům pobíhajícím mezi kamiony a ohrožujícím řidiče a jejich náklad, opět ustoupila. To se však děje v celé EU, kdy jsou záběry pouličních válek ve Francii, Řecku a Itálii bagatelizovány, informace například o zničeném řeckém Kosu byly dementovány členy neziskových organizací a podobně. 

Je tedy na čase probrat lidi, které platíme z našich daní. Ať to jsou politici, jsou to i policisté a vojáci. Mají se starat o naší bezpečnost, ale kvůli tlaku neziskovek se bojí zasáhnout proti zločincům a výtržníkům. Je na čase jim říct a opakovat, že tlaku médií tu nikdo nepodlehne. Je na čase se ozvat dřív, než to pořádkové jednotky vzdají úplně. To už pak bude pozdě pro celou Evropu.