MZV: Saúdskou Arábii obdarujte, ale pozor na ne-islámské symboly!

14.06.2015 12:43

Ministerstvo zahraničních věcí informuje ve zprávě o Saúdské Arábii. Je to země, která se přesně řídí takzvaným Vahhábismem, což je velmi tvrdý islámský diktát založený drtivou většinou na právu Sharia. Tato země nedávno zrušila veškeré obchodní plány s Českem, protože se tu rozmáhá antiislámský odpor, jehož vrcholem jsou údajně lživá prohlášení prezidenta Miloše Zemana. Jsou to ta prohlášení, se kterými souhlasí i mnozí Zemanovy odpůrci.

Rubrika "Encyklopedie států" nabízí základní informace o zemích. MZV informuje v této rubrice i o Saúdsko-Arabském království. Dozvíte se tam základní informace, jako je počet obyvatel (cca 30 milionů), složení například enitcké (90% Arabové), až třeba po trochu detailní. Důležité je, že je to islámská země jak má být. Cokoliv jiného než islám je ilegální, podle saúdských pravidel srovnatelné s terorismem, a tak v zemi nenajdete nikoho jiného než muslima (rovných 100%). Když však budete číst dál, dozvíte se, že to našemu ministerstvu nejen nevadí, ale ještě to aktivně podporuje. Viz přímá citace z článku níže:

"Při jednání se saúdským partnerem je zvykem nejprve zahájit rozhovor obecnými tématy, např. o klimatických podmínkách, o sportu, o významných událostech v zemi či světě, je však vhodné se zdržet jakýchkoliv kritických komentářů k odlišnostem způsobu života a myšlení v SAK"

Nebo ještě lepší, lépe dokazující, jak našim ministrům nevadí utlačování práv na jiné náboženství:

"Je vhodné saúdského partnera, na němž nám záleží, obdarovat. Vhodným dárkem je především český křišťál, nepřijatelné jsou jakékoliv dárky s náznaky křesťanské či jiné než islámské náboženské symboliky a nedostatečně oděnými ženami. Evropská vážná hudba je dárkem pouze pro znalce, evropská melodika je výrazně odlišná od arabské a pro partnera nemusí být srozumitelná. Saúdský partner uvítá rovněž informace o ČR, je však třeba dávat pozor, aby případné informační materiály či publikace neobsahovaly nadměrné množství zobrazení náboženských křesťanských staveb a symbolů, nepřijatelné jsou publikace se zaměřením na židovskou symboliku či židovské památky v ČR."

Celá zpráva zde.

Bylo by dobré upozornit Ministerstvo zahraničních věcí, že my v České republice z nepochopitelných důvodů zákonem tolerujeme a neziskovými organizacemi podporujeme všechny větve islámské víry, včetně této, diskriminační a agresivní sunnitské oblasti. Vahhábismus je velkým zločinem proti lidským právům, diskriminuje ženy, zakazuje cokoliv ne-islámského a například v SAK vás čeká trest smrti, nelznou-li u vás třeba Bibli. 

V době, kdy kvůli údajnému porušování lidských práv Česko ruší kontrakty s Ruskem, není přijatelné, aby se naše země snažila jakkoliv spolupracovat s SAK. Je to zásadní zásah do lidských práv všech, a nyní i s podporou našich politiků, kteří se v boji proti Putinovi tváří jako lidskoprávní hrdinové.