KOMENTÁŘ: Na plkání je už dávno pozdě. Uprchlická vlna podporuje teroristické operace

14.11.2015 17:33

Islámský terorismus prokazatelně vnikl do imigrační vlny. Islámský stát, který vyhání Syřany ze svých domovů, má mezi organizacemi více a více spojenců, a to i v Africe. Infiltruje své služebníky mezi běžence a ti pak dostávají instrukce od již v těch zemích žijících extremistů a teroristů. Tak vznikla i skupina, která v Paříži povraždila přes sto dvacet civilistů. 

Podobně, i když zatím v menším měřítku, působí jiné islámské skupiny v Izraeli. Útok v Paříži navíc zamluvil, že z Egypta před týdnem vzlétlo letadlo, které nejspíše po útoku Islámského státu pohřbilo ve svých troskách dalších více než 200 Rusů. A další útoky se na Východě množí, jen se o nich nemluví tolik, protože jsou tam něčím, s čím již bohužel musíte počítat. Tam islámský fundamendalismus pronikl i do vysoké politiky, muslimové se bijí mezi sebou. Hlavními vrahy jsou Sunnité.

Imigrační vlna s pařížským útokem jistě souvisí. Ačkoli to multikultualistům nedochází, nebo si to spíše nechtějí vůbec připustit, složení útočníků: Francouz, Syřan, Egypťan, napovídá tomu, že nebýt imigrační krize, byl by takový útok pro pachatele o mnoho hůře proveditelný. Bezpečnostní služby neselhaly. Mají toho zkrátka moc. Džungle v Calais je zdaleka to nejmenší zlo. Podobných zón po Francii vznikají desítky, například přímo v pařížském předměstí. 

Že byl útok směřován na metalový koncert a fotbalového utkání, kde tisíce lidí fandily reprezentačnímu zápasu, rozhodně není náhoda. Jednak zemře nejvíce lidí, jsou-li pohromadě, jednak hudba a sport je něco, co je mnohým ímámům trnem v oku. Islám jako takový, krom Alláha a proroka opěvující písně, hudbu de facto zakazuje. Sport je pro ženy v mnohých islámských zemích pořád ještě nedosažitelná meta, zvláště v mezinárodní scéně. S tím to všechno souvisí. Reakce politiků může však zvednout obrovskou vlnu nevole a nenávisti.

Řeči o tom, že teroristům jde o to, aby se Evropa uzavřela, jsou zcela zcestné. Teroristé právě současné imigrační cesty rádi využívají, je to most do Evropy - cíle jejich džihádu mečem. Tvrzení, že uprchlíci stojí na naší straně, může platit maximálně do té doby, co jim budeme dávat úplně všechno, co oni budou požadovat. Dům? Jídlo? Peníze? Práci? Máme tohle vše pro miliony imgrantů připraveno? Již nyní to bez vystěhovávání lidí ze státních nájmů a nucených pronájmů větších nevyužívaných prostor, například v Německu, nejde. Ta meta již byla překročena. A jakmile těmto uprchlíkům, kteří by se správně po překročení hranic prvního bezpečného státu měli jednotně nazývat ekonomickými migranty, nedáme vše, co požadují, budou i oni frustrovaní. Snadněji si tak nechají namluvit, že smrt bezvěrců je jediná cesta.

Multikulturní argumenty, že musíme být vstřícní, jsou mylné. My neneseme odpovědnost za to, že naši předkové byli pracovitější než jejich. Neneseme odpovědnost ani za náš vlastní blahobyt, ani za jejich vlastní islámské spory a krveprolití. Měli bychom pomoci, ale nemůže to být forma předání území, jako právě v případěch vyloučených zón typu Calais. Nemůžeme tolerovat, že v důsledku slepého přijímání a otevřených hranic, které nepřímo podporují ilegální migraci a nemožnost všechny kontrolovat, dochází k bezprostřednímu ohrožení bezpečnosti našich států. V takovém případě by měl mít přednost ten, který zde pracuje a léta odvádí daně. A kritici by měli mít více prostoru. Na islámu je mnoho důvodů ke kritice.

Islámský stát se Francii pomstil za její bombardování pozic IS. Je jasné, že organizace má v Evropě mnoho příveženců a, upřímně řečeno, o žádném z nich jsem neslyšel, že by byl křesťan nebo Žid. Je tedy jasné, že muslimové by měli být podrobeni, a to dobrovolně, velmi detailnímu sledování. V mešitách se mnohdy káže přesně to, co se stalo večer v Paříži. Demokracie je přebytečná, islámu přímo překáží. Nevěřící, kterým je věnována více než třetina obsahu islámských spisů, jsou nepřátelé, ateismus je v Saúdské Arábii počítán jako terorismus. To, co je u nás terorismus, je u nich vstupenka do nebe a kupón na 72 panen. 

Je tedy potřeba udělat jediné. Okamžitě a úplně a neprodyšně zastavit imigrační vlnu, začít pracovat na kampaních, které by migranty demotivovaly od toho zkoušet do EU jít za lepšími životy. Rovněž by se mělo začít již dávno pracovat na výrazném omezení islámských pravomocí, měly by se sledovat aktivity v evropských mešitách a měl by se tvrdě a bez kompromisů trestat jakýkoliv projev extremismu. Například český muslim Větrovec měl být odsouzen za podporu hnutí potlačujících lidská práva, protože v mešitě kázal antižidovskou nenávist a Alrawi také, za navádění muslimů k mlácení dětí, rovněž při kázání v mešitě. Takové případy by neměly mít nějakou dobu promlčení.

Extremistická kázání a ímámové jsou největšími nepřáteli současné Evropy. Imigrační krize jim přináší další a další muslimy, kteří jsou připraveni zaútočit, neboť nedostali ten svůj dům zdarma. Ímám například navedl útočníky z Charlie Hebdo. Další sám vraždil v Austrálii v čokoládovně. Útok 13.11.2015 je něco, s čím se musíme nejen vypořádat, ale i na to reagovat. Plkání, ani "modlení za Paříž" nepomůže. Je potřeba přestat se modlit a konat vše pro zastavení této nenávisné ideologie, která nese přímou zodpovědnost jak za Charlie Hebdo, tak za pařížský útok 13.11.2015.