EXODUS: Desítky tisíc Židů prchají z Evropy

26.11.2015 06:07

Židovská komunita prožívá nejtemnější období od druhé světové války. Násilí způsobené druhou až třetí generací arabských a muslimských přistěhovalců a nově příchozími muslimy z imigrační vlny napomáhají eskalovat vlnu antisemitického násilí proti židovské komunitě. V evropských zemích je na Židy kladen takový tlak, že se hromadně stěhují do, ačkoli to zní neuvěřitelně, pro ně bezpečnějšího a přívětivějšího Izraele. 

Situace dospěla tak daleko, že ze zemí, které jsou oficiálně považovány za bezpečné, útíká do Izraele více Židů než ze zemí, kde nyní vládnou nepokoje a války. Jen Francii letos opustí dle odhadů až 30 000 z nich. Navíc, statistiky v této zemi jsou odstrašující. Přestože Židé mají pouze 1% obsazení mezi obyvateli Francie, je na nich pácháno 51% rasově motivovaného násilí, z naprosté většiny páchaného hlavně ze strany Arabů a muslimů. Mnoho případů Židé ze strachu raději ani neoznamují, takže celkový podíl je ještě horší. Mediální ignorace připomíná předválečnou éru. Židé to tak s Evropou definitivně vzdávají. 

Vše došlo například v Německu tak daleko, že Josef Schuster, předseda německé Ústřední židovské rady, žádá německou vládu, aby omezila příliv uprchlíků do země, jelikož do budoucna hrozí, že bude stále těžší obhájit ve společnosti německé hodnoty. Schuster řekl, že ačkoli mnoho lidí prchá před násilím Islámského státu, nesou s sebou kulturu, která je nenávistná nejen k Židům, ale i diskriminační k ženám a násilná k homosexuálům. Islám sice přímo nezmínil, ale mluvil z duše každému odpůrci. Německým Židům po přílivu imigrantů hrozí tentýž osud jako Židům francouzským. Počet Britských Židů emigrujících do Izraele vzrostl téměř o polovinu, ale i tak zemi opustily jen stovky z nich. Číslo však může růst velmi rychle. 

Bezpečnostní situace v Evropě je nakloněna islámskému terorismu. Klub Bataclan, kde 13.11. zahynulo 89 lidí, vlastní Žid, čtyři Židé zahynuli při útoku na košér obchod na předměstí Paříže v rámci útoku na Charlie Hebdo. Židé ve Francii jsou v těžké situaci a kvůli každodenním útokům a výhružkám si najímají bezpečnostní agentury. Vzhledem k počtu násilných rasově motivovaných trestných činů na ně to však nestačí. Izrael, země, kam Hamás neustále pálí rakety a kde muslimové poslední dobou pořád na Židy útočí s noži v ruce, je však pro Židy i tak bezpečnější než bydlení v "zemi básníků", ve Francii. Není to paradox? Ne. To je multikulturalismus.