Další HOAX ČT: Eva Zahradníčková a její fotky zveřejněné Konvičkou

02.02.2016 00:50

Eva Zahradníčková je žena, která opustila rodinu s manželem kvůli muslimovi, kterého potkala coby dobrovolnice v uprchlickém centru. Pohádka jako z filmu, do které nám nic není. Nicméně informace o tom, že manžela opouští, že její partner je muslim a její fotografie s novým partnerem nechala vystavená světu. Veřejně na Facebooku. 

Poté, co byl její partner napaden nožem, se okamžitě spekuluje, že za útokem stojí kritici islámu z BPI či jejich přiznivci. Za ty však BPI rozhodně nenese zodpovědnost. Nás zajímá hlavně začátek článku. Výhrůžky proti její osobě se prý vyostřily poté, co "Martin Konvička z Bloku proti islámu zveřejnil její fotografie".

Zveřejnit znamená sdílet veřejně. Tak to na Facebooku chodí. Eva Zahradníčková má však profil veřejný. Má ho veřejný od začátku až do dneška. Nikoho neblokuje, její fotografie může kdokoliv sdílet. Je tak sama odpovědná za to, kde se její obsah objeví, nehledě na to, že jsou všechny tyto fotografie majetkem Facebooku, jsou tak sdílitelnou položkou všech jeho uživatelů. Není to trestné a nikdy nebylo.

 

Paní Zahradníčková tedy nemá žádný důvod k tomu, obviňovat Martina Konvičku ani kohokoliv jiného z toho, že by sdílením jejích statusů a fotografií nějakým způsobem pomohl v eskalaci napjatých vztahů některých uživatelů sociální sítě s její osobou. ČT tak má na krku další špinavou mediální lež.