Čechy v ČR nechceme! multikulturní internetové aktivity jsou plné nenávisti

01.10.2015 03:44

Kde docházejí argumenty, přichází vztek. U neofašistů, neboli multkulturních fanatiků, přichází těžká nenávist a v dnešní době je vedena kyberšikanou a prezentací oikofobie. Tak například internetový projekt Čechy v ČR nechceme, jehož facebookové stránky se pořád obnovují (například zde) nebo dokonce přímo internetové stránky StopČechům.cz jsou vlastně pokračováním "demokratické debaty" multikulturalistů. Podle internetových diskusí vlastně také rozpoznáte jejich myšlení. 

Web stopcechum.cz vymýšlí fiktivní zprávy, které prezentuje jako skutečnosti. V článcích neustále opakuje věty jako "Češi jsou dobytek, který nemá v naší republice místo!" a tím se snaží nastavovat zdrcadlo údajným xenofobům. Chválí je za to i oikofobní média, jako třeba zde. Projekt může teoreticky patřit pořadatelům demonstrace "Čechy v ČR nechceme", na které se symbolicky věšela postava brouka Pytlíka. Česká televize toto věšení klasické české pohádkové postavičky v roce 2013 nazvala humorem proti rasismu, zatímco demonstraci, kde se objevily makety šibenic v roce 2015 nazvala akcí nebezpečnou.

To je pouze začátek, po mediálních úspěších jednotlivých členů různých anti-multikulturních organizací, zejména pak organizace Islám v ČR nechceme, se spustily nenávistné a lživé internetové kampaně, kam lidé chodili tyto členy šikanovat a snažili se zkazit jejich pověst. Dokonce se dopouštěli trestných činů pomluv, křivých obvinění, ale kvůli tehdejší loajálnosti úřadů zůstali všichni bez trestů, ačkoliv by to tak nemuselo být:

"Znásilnil mě Martin Konvička", "Znásilnil mě Ivan Běhounek", tyto stránky pomlouvaly člena IVČRN a aktivního blogera, jenž píše o svém cestování a, mimo jiné, i kritizuje islám a multikulturalismus. Na profilu o Konvičkovi byly použity fotografie ukradené z facebookových profilů studentek Jihočeské univerzity a používána byla slova jako "ďábel", kdežto u případu Ivana Běhounka se jednalo dokonce o obviňování ze zneužívání dětí. Podobně jedná i stránka "Martina Konvičku v ČR nechceme". Stránka se například při sdílení zprávy o pomoci Karlovy univerzity imigrantům ptá, "Kdy Konvička vypálí UK?". 

Podobně jedná i stránka "Čechy v zahraničí nechceme", která hlásá, že "xenofobní" Češi by se neměli stěhovat do zahraničí a paradoxně ho vytvořila Češa žijící v zahraničí. Má se za "tu lepší, která může bydlet mimo ČR" a ty, jenž mají jiný názor, než má ona, by nechala v České republice bez povolení odcestovat. V části prohlášení na Facebooku tvrdí, že "Rozdíl je v tom, že Čechům jejich hmotná situace umožňuje přežít i bez trestné činosti, uprchlíkům leckdy ne." Vlastně tím omlouvá veškerou kriminální činnost imigrantů a sdílí léta staré případy české trestné činnosti v zahraničí. 

Pak existuje skupina stránek zvaná STOP. Tam patří Stop rasové i náboženské nenávisti, Stop šíření xenofobie v ČR, Proti projevům nenávisti na FB, a tak dále. Na těchto stránkách administrátoři zpravidla zablokují kohokoliv, kdo se snaží věcně argumentovat proti a nechávají ostatní diskutéry urážet takové jednotlivce. Časté narážky na český národ jako zkažený nebo prohnilý jsou tam na denním pořádku. V jedné z diskusí mladík, ročník 1992, například řekl: "zrovna nedávno jsem jednomu Syřanovi říkal, že východní Evropa bude lepší místo, až naši rodiče budou v důchodu/hrobu. Smutné, ale je to tak." Vysloužil si spoustu souhlasných reakcí od ostatních multikulturalistů. Vrcholem této skupiny je Obludárium, které samo sdílí screeny z diskusí protistrany a ignoruje extrémně agresivní a urážlivé komentáře pod tím, co sami sdílí. Jejich diskuse pak vypadají prakticky stejně jako ty "obludy", na které sami upozorňují a k jejímž kybešikanování otevřeně stránka vyzývá. 

Internetový život je pak těžký i pro samotné multikulturalisty. Například Jan Šibík, fotograf, který se velmi často zastává uprchlíků a už na toto téma procestoval Evropu, v jednom videu ukazoval, jak mnoho imigrantů na maďarsko-srbské hranici plýtvá věcmi, jídlem a vodou od dobrovolníků. Na videu navíc vše ukazuje. Toto jediné dvouminutové video mu přineslo reakce ostatních multikulturalistů. Byly velmi vulgární, agresivní. Vyhrožovali mu. Lidé mu píší otevřené dopisy, kde ho viní z toho, že má stejný jazyk jako rasisté a xenofobové. Na Faceooku se k tomu musel dokonce oficiálně vyjádřit. Celý příspěvek například zde.

Nenávistnou reakci obdrželo i padesát kritiků islámu. V projektu "mulsimové a jejich odpůrci" byl vytvořen seznam s fotografiemi, krátký a sprostý popis a na konci seznamu koláž s mrtvými oběťmi teroristů ISIS či al-Kájdá s dosazenými obličeji daných osob. 

A o tom to celé je. Ukažte pravdu a oni vás budou nenávidět. Vlastně je nezajímá, kdo co zveřejnil, ale jakmile se jim ta fakta nehodí do jejich vnímání světa, začnou reagovat jako zvěř, agresivně, sprostě, vyhrožovat. Multikulturalismus o tom přesně je. Pravda se ukázat nesmí a když dojdou argumenty, musí se přejít na agresivitu. Multikulturalismus tak prožívá to samé, co prožíval každý fašismus.