Vrchol multikulturalismu: Radě pro lidská práva OSN předsedá Saúdská Arábie!

15.10.2015 22:13

Větší paradox multikulturní svět jen tak nenabídne. Vrah, ale třeba i pašerák drog či špatně obléknutá žena, ti všichni přijdou v tvrdé islámské diktatuře o hlavu. Jen od ledna do konce května tohoto tam roku takto popravili již sto lidí. Saúdové sháněli nové katy, protože nestíhají popravovat. Za asistence policie jsou ženy popravovány i na ulici. 

Například 17 letého mladíka odsoudili k trestu smrti ukřižováním za účast na demonstraci šiítů, kteří se dožadovali stejných náboženských práv, jaká mají sunnité v zemi. Matka mladíka prosí o pomoc Obamu. Na tisíce ran bičem a vězení pak země odsoudila bloggera, a to za "urážku islámu". Za to, že u sebe měl víno, byl k 350 ranám bičem odsouzen i čtyřiasedmdesátiletý Brit. Rodina poukazuje na to, že muž prodělal rakovinu a je nemožné, aby bičování přežil. To jsou všechno případy z posledních pár měsíců, a to pouze ty medializované.

A tato země nyní předsedá Radě pro lidská práva Organizace spojených národů (OSN). Je to organizace, která Českou republiku obviňuje, že porušuje práva Romů tím, že je častěji umisťuje do zvláštních škol, že jich více necháváme žít v uzavřených a vyloučených společenstvích, že jim nevycházíme dostatečně vztříc. A té samé organizaci nevadí šikana nemuslimů, popravy na ulici a velmi zřetelná diskriminace žen, což jsou všechno aspekty právě bohaté Saúdské Arábie. 

Souvisí to s jasnou tezí. Koho všeho si Saúdové zaplatí? Kdo jim půjde na ruku a přes neustále nové důkazy o hrozivé diktatuře bude nadále mlčet a umlčovat kritiky? Je tu další důležitý aspekt. Jeden z vysoce postavených představitelů OSN pro zahraniční záležitosti dokonce EU vyzval, aby doslova "podkopala národní homogenitu členských států" v oblasti přijímání uprchlíků a ilegálních imigrantů. Saúdská Arábie pomoc odmítá, financovat bude akorát stabu stovek nových mešit v Německu, aby se prý uprchlíci měli kde motlit a aby, mezi námi, mohli poslouchat extremistická kázání a díky nim se radikalizovat. 

Rozhodně nelze říct, že by se svět zbláznil. Ono za tím prostě něco bude. Peníze? Vydírání dražší ropou? Mnoho bodů lze proti Západu použít. Je velmi nedokonalý a Saúdové mají mnoho věcí, co Západ ne. Jenže to rozhodně nejsou morální hodnoty. Je to materiál, jsou to peníze. A u nich to, bohužel, většinou opravdu skončí...