Jak Hate Free píše "O nás" a jak to ve skutečnosti myslí

09.06.2015 01:56

Hate Free Culture je velmi bohatý projekt, který živí několik aktivistů placených za nic. Tedy pokud chcete brát práci jako činnost, která má nějaké hmatatelné výsledky a v případě neziskového projektu proti nenávisti například snížení nenávistných projevů, nemůžete zaměstnání v HFC brát jako práci. Takzvaná práce aktivistů HFC spočívá v psaní polodemagogických textů na internetu, komentování na Facebooku, rozdávání placek v časopisech a obchodních centrech a... A to je vlastně vše. To prostě není práce, není zo projekt hodný třinácti milionům i z našich daní ročně. 

Na svých internetových stránkách píší "O nás", neboli popisují cíle projektu a způsoby jejich dosahování. Bylo by dobré k původní verzi přidat pár doplňujících informací, aby bylo jasně znatelné, jak si z nás aktivisté tohoto projektu dělají dobrý den:

Co děláme:
Přinášíme a sdílíme informace (které se nám hodí), poskytujeme prostor příběhům obětí (ale také útočníků) násilí z nenávisti (pouze některých. Například bílé oběti si za to mohou samy, jsou totiž rasisté). Snažíme se propojovat a zviditelňovat iniciativy ostatních. (pouze údajně věčně utiskovaných. Nepohodlné okamžitě blokujeme!) Vyvracíme fámy a nenávistné předsudky vůči různým skupinám obyvatel (pouze proti Romům a muslimům, většinu si domyslíme). V neposlední řadě jsme platformou, kde můžete soustředit své nápady, kreativitu a názory (ale opovažte se nesouhlasit!). Protože každá aktivita se počítá (ano, počítá. Deset milionů, dvacet milionů...).

Jak to děláme:
Nevymýšlíme si (jen si sem tam něco upravíme). Přinášíme ověřené informace z důvěryhodných zdrojů (pouze multikulturalisté, ostatní, byť podložené, okamžitě dementujeme). S nenávistí se snažíme bojovat kreativitou, podloženými argumenty (které vypadají asi takto "jsme rádi za váš názor, milujeme vás, smajlík, pusinka"), bez moralizování (ještě jednou se takto vyjádříte a dostanete ban), dogmat, ideologie (nechápeš to, protože nenávidíš, jiný důvod neexistuje), s nadhledem (tato komentující je ubohá) a často s humorem (pac, pusu, ban, papa).

Kdo jsme:
Máme silné zázemí Úřadu vlády ČR (oněch téměř 40 milionů) a odbornost Agentury pro sociální začleňování (která třeba nedávno stávkovala pouze kvůli penězům). Náš tým je navíc do velké míry (neboli nic nám ndokážete) tvořen lidmi, kteří násilí a nenávist zakusili na vlastní kůži. Chceme o tomto citlivém a často kontroverzním tématu vést dialog (typu "ty máš zajímavý názor, ale stejně máš falešný profil"), ne jen mlčet a nečinně přihlížet (ne přihlížet, ale za vaše peníze vzhlížet do monitoru). Chceme dát obětem najevo, že v tom nejsou samy (například projektem o gay komunitě, která ten projekt sama odsoudila), a ukázat, že pro násilí a nenávist není v naší společnosti místo (kritizovat násilnosti koránu znamená nenávist, kritizovat nepřiměřené dávky Romům znamená násilí).

Celá Agentura pro sociání začleňování je navíc tvrdě kritizována i samotnou organizací Romea. Více příště.

STOP HFC!