Imigranti a ekonomický přínos? Ničení cestovního ruchu.

05.06.2015 10:41

Na úvod je třeba říci, že mnozí multikulturalisté opravdu tvrdili a někteří stále tvrdí, že přísun imigrantů (podle nich zjevně jakýchkoliv) může zalepit nedostatek ekonomicky aktivních Evropanů v rámci EU. A nyní vyplouvá na povrch to známé "my jsme vám to říkali". A ne snad, že by oni měli pravdu, pravdu měli jejich kritici. Ti naopak tvrdili, že je potřeba vybírat velmi pěčlivě právě ty, kteří mají skutečně zájem o práci a kteří mají přizpůsobivou tendenci. 

Pravda je opačná. EU přijímá všechny, bez rozdílu kultury, motivace, důvodu... A pracovní motivace jakoby byla čím dál větší vzácností. Ekonomický přínos prací tak opadá. Poslední dobou však kvůli imigrantům opadají již ustálené přínosy. Jedním z nich je například cestovní ruch. Řecké ostrovy, italské břehy, francouzský přístav Calais, tyhle oblasti návalem mnohdy agresivních uprchlíků přímo trpí. Turisté se na zničená místa nevrátí, ostatním cestovatelům následně cestu na místa obležená imigranty nedoporučí, nikdo tam zkrátka jezdit nebude. 

Řecko tak přichází o jednu z posledních teoretických nadějí na záchranu před totálním finančním krachem, ztrácí další ze zbývajících velkých a důležitých příjmů a to jsou příjmy z cestovního ruchu. Mimo to stoupají náklady na udržení bezpečnosti. Poslední žijící naděje Řeků na ekonomické zmrtvýchvstání tak pomalu ale jistě umírá. Reakce EU je tak o to překvapivější.

Místo toho, aby pomocí opatření podobných těm australským, kdy se každý ilegální imigrant vrací zpět do místa původu, prakticky dává pašerákům lidí zelenou pomocí chystných kvót na přerozdělení "uprchlíků". Přes to, že komise slibuje, že zde nechá pouze politické uprchlíky a ne ty ekonomické, prakticky neexistuje stoprocentní možnost, jak tyto lidi od sebe oddělit. Většinou dorazí bez dokladů, nedokáží komunikovat, na nic neodpoví. Nikdo tak netuší, zda se jedná o válečného uprchlíka, ekonomického migranta, či dokonce islámského teroristu. A EU tomtuto pouze přihlíží.

Kvóty jsou pro pašeráky cosi jako: "nedělejte si s těmi lidmi starosti, přiveďte je sem, my si je přerozdělíme, my se o ně postaráme" a ani ničení prázdných lodí nemůže nikdy přinést efektivitu, protože jedna loďka je v porovnání s penězi inkasovanými od imigrantů naprosto zanedbatelná, takže i při jediném použití plavidla se prostě těmto převaděčům práce vyplácí. 

Tím tak prakticky dochází k tomu, že EU neoficiálně legalizuje pašeráctví lidí do Evropy. Tito lidé netouží po tom žít někde ve východní Evropě, při přerozdělení by tak mohli i dělat problémy. Jejich agresivita eskaluje ve francouzském Calais, kde již situace došla tak daleko, že odmítaví řidiči se stávají terči útoků a policie účinně zakročit nedokáže. Agresor je vyveden z dálnice a propuštěn, takže se o několik desítek minut vrací do akce dobývání kamionů.

Imigranti již zpustošili italské pobřeží, odkud prchají i samotní Italové a nově se potvrdilo, že k nepoznání změnili řecký ostrov Kos, který teď vypadá jako smetiště. Jediné, co tito lidé do Evropy přinesou, jsou tak zvýšené náklady na opravy, udržení bezpečnosti a pokles cestovního ruchu ve všech zasažených oblastech. Pokud tomu bude EU jen tak přihlížet, jak to dělá doposud, situace bude den ode dne horší, Řecko ekonomicky definitivně zemře a vše povede k evropské finanční sebevraždě. Není to jen o kultuře, Evropa je štědrá až až a to ani nemá takovou ekonomickou produktivitu jako mnohé extrémně bohaté islámské země. Ty místo přijímání "uprchlíků" volají po tom, aby "Evropa splnila své povinnosti vůči uprchlíkům". 

Ve vnitřní struktuře EU nepracují zdaleka tak kvalifikovaní lidé, jak by mělo být, soudě podle jejich rozhodnutí. Je potřeba říct tomuto nesmyslnému chování jasné ne. AŤ peticí, či čímkoliv jiným. A to teď. Hned.