Hate Free do třetice: Kritika islámu jako projev nenávisti?

10.06.2015 08:51

Hate Free, bohatě placený projekt, vydává pravidelné zprávy o "hejtech", česky a spisovně, o nenávistných projevech na internetu. Jejich popisky jasně ukazují, že Hate Free nestojí o demokracii, kde je povoleno kritizovat, ale o společnost, kde lze kritizovat jen něco. Čili nenávistné projevy vůči ateistům, křesťanům a bělochům se vůběc neměří. Proč?

Ateisté jsou pomlouvání na mnoha internetových diskusích. Křesťané a muslimové o nich mluví jako o bezvěrcích, hříšnících, a lidech bez smyslu života. Mnohé prvky chování, jako vulgární výrazy, svádějí právě na to, že je dotyčný ateista. Není tohle klasický "hejt", když se mezi "hejty" počítá, když někdo napíše, že v IS jsou pouze muslimové? Není to stejný projev nenávisti, jako třeba říct, že Cikáni nepracují?

A co běloši? Když už dotyčný nepatří mezi jiné obětní skupiny, jsou pouze běloši a proti nim se žádná míra "hejtů" na Hate Free neměří. Proč? Víte, kolikrát si běloch od Roma vyslechne a přečte "svině bílá"? A křesťané nic? Na ně se hesla nekřičí? V mnoha islámských spisech je brán i křesťan jako nepřítel. To není projev nenávisti? Jak to, že se místo toho jako projev nenávisti počítá kritika oněch nenávistných spisů? Co je to za nesmysl?

Dobré by bylo se ještě vrátit k "hejtům" proti muslimům. Jak jde vidět z grafu Hate Free, proti jednotlivcům či skupině obyvatel tu má něco málokdo. Většina, celých 87%, kritiky mířící údajně na muslimy, ve skutečnosti míří na islám! To už hodně napovídá o tom, kam míří argumentace lidí od HFC. Je to zkrátka demagogie. Lidé jsou rasisté jen proto, že poukazují pouze na fakta. Když zkritizujete nenávistné verše z koránu, zapíší si vás mezi ty nenávistné, ne ten korán. To prostě nedává smysl. Stejně jako nedává smysl fakt, že za tyhle grafy my ještě tomuto projektu platíme.